Malinda Damgaard designar ny förpackning för Alexandre Bonnet

För andra året i rad har champagnehuset Alexandre Bonnet valt att samarbeta med en svensk modedesigner som skapat en ny limiterad presentförpackning för Alexandre Bonnet.

Malinda Damgaard är den prisbelönta modisten med ett kundregister på personer som Lady Gaga, Noomi Rapace, Kronprinsessan Victoria & Prinsessan Madeleine. Malinda lanserar nu tillsammans med Alexandre Bonnet en presentförpackning i begränsad upplaga.

– Inspirationen till den här presentförpackningen har jag främst fått från modisten Rose Bertin som klädde den franska drottningen Marie Antoinette i de mest fantastiska huvudbonader. De kunde innehålla alltifrån stora skepp till rosetter, blommor och fjädrar. Champagnehuset Alexandre Bonnets marker användes redan under Marie Antoinettes tid för att odla druvorna till champagnen hon drack. I en modern tappning vill jag lyfta fram dåtiden in till nutid och till min värld där man inte behöver vara kunglig för att dricka champagne eller bära hatt utan kan göra det när man som helst behagar, säger Malinda Damgaard.

Alexandre Bonnet Perle Rosé (7471, 269 kr)
Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut (7555, 269 kr)

Alexandre Bonnet är ett växande champagnehus som värnat om sin tradition och “husstil” över flera generationer. Alexandre Bonnet håller till i Les Riceys i distriktet Aube och 96 % av byns odlingar utgörs av druvan Pinot Noir. Här finns de ideala förutsättningarna för just Pinot Noir tack vare branta kalkstenssluttningar och frodig lera som översta jordmånslager.