Septembernyheter 2015

I september lanserade PWG 4 nyheter i ordinarie sortiment på Systembolaget.

The Sugar Skull (2411) 59 kr

Det vita vinet The Sugar Skulle är ett friskt, aromatiskt och fruktigt vin med balanserad sötma och inslag av tropisk frukt, fläder, äpple och citrus. Vinet är halvtorrt och görs på de tre ungerska druvorna Muscat Ottonel, Cserszegi Füszeres och Sárfehér.

Oro de Castilla Verdejo (2753) 87 kr

Från Rueda i Spanien kommer det vita vinet Oro de Castilla Verdejo, ett torrt och smakrikt vin med bra balans och hög fruktsyra. Smaken av persika, citrus, örter, mineral i kombination med en angenäm bitterhet.

Vinet görs till 100% av druvan Verdejo som får spontanjäsa och sedan lagras på ståltank. Servera till fisk, ljust kött eller grönsaker.

By the Dutch Old Genever (380) 299 kr

Nyheten By the Dutch Old Genever är en enbärskryddad sprit (föregångaren till dagens gin). Smaken är torr och fyllig med en lätt oljig och maltig smak där inslag av enbär och citrus gör den perfekt till drinkar och snaps.

De Luze XO Trés Vieille Réserve (10333) 349:-

För dig som gillar cognac vill vi tipsa om nyheten från De Luze. Cognacen görs på druvan Ugni Blanc och smakar av mogna fikon, kanderade apelsinskal och kryddiga toner av cederträ och kanel.