Domaine Saint Irénée Chardonnay

99,00 kr
Artikelnummer X5303LG0301
Årgång 2017
Volym 75 cl
Alkoholhalt 13%
Sockerhalt 3 g
Typ Vitt vin
Producent Domaine Saint Irénée
Importör mondowine
Pris 99,00 kr
  • EKO
Fisk
Fisk
Skaldjur
Skaldjur
Sällskap
Sällskap

Druva: 100% Chardonnay

Doft: Doften är elegant och mycket generös med tydliga toner av rostat bröd, persika och aprikos, tillsammans med en druvtypisk blommig avslutning.

Smak: Vinet är mycket frisk och balanserad. Rostat bröd återfinns tydligt i smaken tillsammans med toner av flinta, vilket tillsammans gör vinet mycket komplext. Ändock är ger blommiga karaktären vinet en finess. Denna druvtypiska Chardonnay är ett mycket komplext, generöst och väldigt drickvänlig.

Tillverkning: Druvorna är skördade kvälls/nattetid för hand. När druvorna skördas under dygnets svalaste timmar erhålls vinet en fin och behållen fräschör och aromatik. Druvorna pressas direkt var därefter vinet genomgår static racing i 48 timmar för att extrahera så mycket smak som möjligt, men även för att separera druvjuicen och skalrester. Juicen jäses sedan på låg temperatur 15-17ºC) i temperaturkontrollerade tankar. Vinet lagras sedan på franske ek i 6 månader med kontinuerlig batonnage för att ge vinet så mycket ekkaraktärer som möjligt.

Övrigt: Vinrankorna är över 30 år gamla och väl omhändertagna, utan någon kemikalisk behandling. Cordon de Royat är det främst använda uppbindningssystemet. Vinet är biologiskt.