Ängöl Prima Lager

22,00 kr
Artikelnummer 3168003
Volym 33 cl
Alkoholhalt 5%
Sockerhalt TBA
Typ Öl
Producent Ängöl
Importör multibev
Pris 22,00 kr
Fisk
Fisk
Sällskap
Sällskap
Fågel
Fågel
Buffémat
Buffémat
Fläsk
Fläsk

Druva: Humlesorter- Saaz och Nelson Sauvin

Doft: Brödig och maltig doft som kompletteras med toner av sommaräng från den tjeckiska nobla humlesorten Saaz. Humlesorten från Nya Zeeland, Nelson Sauvin, adderar en doft som för tankarna till fläderblom.

Smak: Smakrik öl med toner av ljust bröd och honung och en återhållsam sötma som balanseras av en märkbar beska. Humlen ger toner av passionsfrukt och fläderblommor.

Tillverkning: Prima Lager från Ängöl är en modern ljus lager med inspiration av tjeckisk Pilsner med en gyllende halmgul färg. Innehåller den ädla Saaz-humlen enligt tradition och spetsad med nyzeelänsk humle. en välbalanserad öl med friska blommiga toner som passar bra i alla tider. Bryggt på mjukt smålänskt vatten och förstklassig pilsnermalt enligt dekoktionsmetoden som innebär att en del av malten kokas under mäskningen och är både ofiltrerat och opastöriserat.

Övrigt: Ängö Kvartersbryggeri grundades av karlmariten Johan Håkansson 2009. Efter att ha varit en passionerad hembryggare sedan 1993 i en källarlokal på Kattrumpan i Kalmar slog han upp dörrarna för sitt bryggeri på Ängö i centrala Kalmar. I juni 2016 växte de ur de smålokalerna på Ängö flyttade till nya lokaler med större kapacitet. Stilen är klassiska smaker med en modern touch. Kvalitén står alltid i fokus och idag har Johan en gott renommé i bryggerisverige. Hans Alla Tiders Lager klassas som en av Sveriges bästa lageröl.