Bolgarello Rosso

99,00 kr
Artikelnummer 232501
Årgång 2015
Volym 75 cl
Alkoholhalt 13.5%
Sockerhalt 3 g
Typ Rött vin
Producent Poggio Al Tesoro
Importör mondowine
Pris 99,00 kr
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt
Ost
Ost

Druva: 85% Sangiovese, 15% Syrah

Doft: Doften är mycket fruktig med karaktärer av röda bär, kryddor och en hint av örter.

Smak: Smaken är fyllig med en fin struktur med balanserade tanniner och koncentrerade frukttoner av körsbär, björnbär. Avslutningen är kryddig med toner av nejlika, kanel, viol, torkade örter samt mörk choklad.

Tillverkning: Vinet har jästs i temperaturkontrollerade tankar (28ºC) i 12 dagar. Därefter har vinet lagrats på franska ekfat i 6 månader.

Övrigt: Poggio al Tesoro är en ca 70 hektar stor egendom och ägs och drivs av den världsberömda vinfamiljen Allegrini från Veneto. Egendomen är belägen i den prestigefyllda regionen Bolgheri, en premium region belägen i den nordliga delen av Toscana, söder om Pisa bara två mil från havet. Här erbjuds den perfekta balansen mellan soltimmar per år, svala vindar från havet, lägen med sluttningar med perfekta förutsättningar och den unika terroir som Bolgheri har med både jordmån och druvor. Här får druvorna en ljuvlig mognad, en elegant maskulin stil och fyllighet kombinerat med komplexitet och elegans. Egendomen ligger familjen lite extra nära hjärtat då den som skapade möjligheten att förverkliga drömmen om Toscana var Marilisas bror Walter som gick bort 2003. Det var han som valde de vingårdar som idag utgör egendomen vars prestigevin, Dedicato a Walter, med den unika sammansättningen av 100% Cabernet Franc är en hyllning till honom.