Solosole

149,00 kr
Artikelnummer 432301
Årgång 2016
Volym 75 cl
Alkoholhalt 14.5%
Typ Vitt vin
Producent Poggio Al Tesoro
Importör mondowine
Pris 149,00 kr
Aperitif
Aperitif
Fisk
Fisk
Skaldjur
Skaldjur
Fågel
Fågel
Kryddstarkt
Kryddstarkt
Grönsaker
Grönsaker
Ost
Ost

Druva: Vermentino 100%

Doft: Mycket fruktig, något aromatisk doft som är så typisk för Vermentino, med inslag av vita blommor.Härlig doft av persika, örter, ananas, vitpeppar, citrus, honung och mineral.

Smak: Torr, frisk, smak i aromatisk stil med inslag av mineraler, vita blommor, tropisk frukt, citrus och aprikos. Ett medelfylligt vin med balanserad syra som har potential att utvecklas under ett par år.

Tillverkning: Solosole (bara sol) är deras vita prestigevin och består av 100% Vermentino. Kommer från vingårdarna i Le Sondraie, en 7 ha stor vingård med västlig lutning och jordar bestående av sand, grus och lera. Druvorna pressas försiktigt i hela klasar och jäser och lagrats på temperaturkontrollerade, rostfria ståltankar. Musten har jäst vid ca 16°C i 20 dagar och lagrades sedan en tid på sin jästfällning. Vinet får sedan vila i en månad på sin flaska innan den lämnar vingården.

Övrigt: Poggio al Tesoro är en ca 70 hektar stor egendom och ägs och drivs av den världsberömda vinfamiljen Allegrini från Veneto. Egendomen är belägen i den prestigefyllda regionen Bolgheri, en premium region belägen i den nordliga delen av Toscana, söder om Pisa bara två mil från havet. Här erbjuds den perfekta balansen mellan soltimmar per år, svala vindar från havet, lägen med sluttningar med perfekta förutsättningar och den unika terroir som Bolgheri har med både jordmån och druvor. Här får druvorna en ljuvlig mognad, en elegant maskulin stil och fyllighet kombinerat med komplexitet och elegans. Egendomen ligger familjen lite extra nära hjärtat då den som skapade möjligheten att förverkliga drömmen om Toscana var Marilisas bror Walter som gick bort 2003. Det var han som valde de vingårdar som idag utgör egendomen vars prestigevin, Dedicato a Walter, med den unika sammansättningen av 100% Cabernet Franc är en hyllning till honom.