Om Multibev

Multibev är det senaste företaget som anslutit sig till PrimeWine Group. Multibev var tidigare känt som Solera, ett väl etablerat företag med lång erfarenhet på den svenska marknaden. Det blev naturligt att Multibev skulle utgöra en del av PrimeWine Group efter att Norska vinimportören Solera Beverage Group och PrimeWine Group inlett ett samarbete.

Fördelarna med att vara ett mindre företag inom en stor grupp är många. Genom att samordna bl.a. logistik och ekonomi utnyttjar vi alla fördelar hos en stor verksamhet och blir effektivare, samtidigt som vi kan lägga ner mer tid på att bygga upp en långvarig och mer personlig kontakt med våra producenter. Vi anser att ett nära samarbete med våra producenter är viktigt för att kunna ha en kontinuitet i våra produkter och samtidigt utveckla nya produkter, som matchar Systembolagets förfrågningar, tillsammans med producenten.

Vi arbetar i dagsläget främst med försäljning till Systembolaget. Trots Multibevs korta historik inom PrimeWine Group har vi redan ett antal fasta listningar i Systembolagets sortiment. Allt från röda viner från Spanien och Portugal till vita från Australien hittar ni i vår portfölj. Vårt sortiment är varken begränsat vad det gäller ursprung eller typ av vin. Glöm inte att även titta på våra produkter i beställningssortimentet.

Vår största försäljningsframgång är den vita boxen Mad House som är en fruktig och fräsch riesling från Australien. Tillsammans med vinmakaren Ben Jeanneret utvecklades denna riesling för att passa den svenska smaken perfekt. Designen är också något ut över det vanliga – är det kanske rent av Sveriges snyggaste bag-in-box? Avgör själv nästa gång du besöker ditt Systembolag, Mad house finns i nästan alla butiker!

För frågor och funderingar kring Multibevs sortiment, tveka inte att kontakta någon av oss!

CSR och hållbar utveckling i gruppen

Vi definierar CSR (Corporate Social Responsibillity) som hållbar utveckling. Dvs att vi arbetar aktivt med att ta ekonomiskt, socialt och miljömässigt ansvar för alla delar av vår verksamhet. Vi verkar i en tid där globaliserad handel är med och belastar miljön och där mänskliga rättigheter måste främjas.

Vår uppfattning är den att det inte längre räcker att engagera sig i enskilda punktinsatser, utan att CSR-arbetet kräver att alla delar av organisationen är med och bidrar. CSR är idag en integrerad del av vår verksamhetsutveckling. Här följer en kortfattad beskrivning av hur vårt dagliga csr-engagemang är organiserat.

  1. Fortsatt tillväxt. I hjärtat av vår verksamhet ligger en växande, förutsägbar och hållbar afffärsverksamhet. Utan tillväxt får vi svårt att investera i och utveckla vårt csr-arbete. Vårt mål är tillväxt med socialt och miljömässigt ansvar.
  2. Socialt ansvar. Som leverantör till Systembolaget är vi skyldiga att kommunicera och följa BSCI Code of Conduct, det innebär att vi kontinuerligt arbetar med våra leverantörer i sk riskländer m a p mänskliga rättigheter. Våra producenter genomgår om tillämpligt en extern tredjeparts revision för att säkerställa mänskliga rättigheter och en trygg arbetsmiljö. Som ledande aktör på den Svenska marknaden har vi också ett samhällsansvar för att främja en ansvarsfull alkoholkonsumption.
  3. Miljömässigt ansvar. Vi är miljödiplomerade enl. Svensk Miljöbas sedan 2012 och vår verksamhet revideras årligen av en extern revisor. Vi har identifierat våra betydande miljöaspekter och arbetar aktivt med att ständigt förbättra vår miljöprestanda. Vår ambition är också att öka antalet ekologiska produkter i vårt sortiment.

Kontakt: Roger Arpell
E-post: CSR@primewinegroup.com
Telefon: +46 709 52 10 44