Om Urban Beverages

BGS Wine Import grundades 2008 och 2017 bytte det namn till Urban Beverages. Vår marknad består främst av försäljning till Systembolaget, men vi arbetar även med restauranger, grossister och hotell. Urban Beverages delar logistik och finansiella tjänster med de andra företagen inom PrimeWine Group. Detta innebär att vi kan erbjuda våra kunder mycket konkurrenskraftiga priser samtidigt som vi kan utnyttja alla fördelar med PrimeWine Groups storskaliga verksamhet. Tack vare PrimeWine Group kan vi bygga större nätvärk och få bredare kompetens inom flera områden.

Trots att Urban Beverages är ett relativt nytt företag har vi idag flera strategiska listningar på Systembolaget. Det finns även en hel del spännande produkter i vårt beställningssortiment. Vi arbetar nära våra erfarna producenter och har därför möjlighet att specialdesigna produkter för att de ska passa in på den svenska marknaden och uppfylla de höga kvalitetskrav vi och våra kunder ställer. Vi tycker om att förnya och arbetar därför ständigt med att utveckla koncept, presentation och kvalitet. Tillsammans driver vi våra producenters varumärken framåt genom smart marknadsföring och långsiktigt varumärkesbyggande.

En av de populäraste produkterna i vår portfölj är Boulder Bank, en fantastisk Sauvignon Blanc från Nya Zeeland. Produkten är en symbol av vad vi på BGS Wine Import står för – ett modernt vin, med enastående presentation och bra kvalitet till rätt pris. Vi strävar efter att alltid vara innovativa, flexibla och nytänkande. Vi är ett ungt, dynamiskt och erfaret team som alltid är öppna för nya samarbeten världen över.

För mer information om vad BGS Wine Import kan göra för Er eller frågor om våra produkter, tveka inte att kontakta någon av oss!

CSR och hållbar utveckling i gruppen

Vi definierar CSR (Corporate Social Responsibillity) som hållbar utveckling. Dvs att vi arbetar aktivt med att ta ekonomiskt, socialt och miljömässigt ansvar för alla delar av vår verksamhet. Vi verkar i en tid där globaliserad handel är med och belastar miljön och där mänskliga rättigheter måste främjas.

Vår uppfattning är den att det inte längre räcker att engagera sig i enskilda punktinsatser, utan att CSR-arbetet kräver att alla delar av organisationen är med och bidrar. CSR är idag en integrerad del av vår verksamhetsutveckling. Här följer en kortfattad beskrivning av hur vårt dagliga csr-engagemang är organiserat.

  1. Fortsatt tillväxt. I hjärtat av vår verksamhet ligger en växande, förutsägbar och hållbar afffärsverksamhet. Utan tillväxt får vi svårt att investera i och utveckla vårt csr-arbete. Vårt mål är tillväxt med socialt och miljömässigt ansvar.
  2. Socialt ansvar. Som leverantör till Systembolaget är vi skyldiga att kommunicera och följa BSCI Code of Conduct, det innebär att vi kontinuerligt arbetar med våra leverantörer i sk riskländer m a p mänskliga rättigheter. Våra producenter genomgår om tillämpligt en extern tredjeparts revision för att säkerställa mänskliga rättigheter och en trygg arbetsmiljö. Som ledande aktör på den Svenska marknaden har vi också ett samhällsansvar för att främja en ansvarsfull alkoholkonsumption.
  3. Miljömässigt ansvar. Vi är miljödiplomerade enl. Svensk Miljöbas sedan 2012 och vår verksamhet revideras årligen av en extern revisor. Vi har identifierat våra betydande miljöaspekter och arbetar aktivt med att ständigt förbättra vår miljöprestanda. Vår ambition är också att öka antalet ekologiska produkter i vårt sortiment.

Kontakt: Roger Arpell
E-post: CSR@primewinegroup.com
Telefon: +46 709 52 10 44