Australien

Jeanneret Wines

Australien / South Eastern Australia

Jeanneret Wines grundades av Denis och Pat Jeanneret under lite ovanliga omständigheter. Denis var utbildad kemist och när han och hans fru flyttade till Clare Valley i Södra Australien bestämde sig Dennis för att bli självförsörjande. Det visade sig senare att han var bra på att göra vin och 1992 grundades Jeanneret Wines. 1994, så bestämde sig även deras son Ben för att börja arbeta inom företaget. 1999, efter Denis plötsliga bortgång tog Ben över vineriet. Efter att till en början ha haft kapacitet till att krossa 5 ton druvor, krossar nu Jeanneret 350 ton druvor årligen och producerar 12 000 lådor vin under varumärket Jeanneret. Det är ett idag ett väldigt sysselsatt litet vineri, och Ben har blivit en av Australiens mest kända vinmakare med Riesling druvan som sin specialitet.
När man diskuterar vinframställning med Ben så är hans filosofi att först och främst låta naturen göra sitt arbete. Därför handplockas alla druvor ifrån vinstockar som bara omhändertas för hand. Under vinframställningen så uppmuntrar Ben en så liten hantering som möjligt av juicen så att vinet kan jäsa i sin naturliga takt. Enligt Ben så ger detta vinet den största möjligheten till bevara sin regionala karaktär.