Frankrike

Domaine Weinbach

Frankrike / Alsace

Om Riesling kallas kungen av Alsace, så kompletterar vi gärna hovet med Mme Faller och hennes två döttrar Catherine och Laurance. När Théo Faller gick bort 1979, så tog kvinnorna över och änkan Faller döpte om egendomen till Domaine Weinbach (bach betyder bäck på tyska) och det finns både bäckar och vin på Clos des Capucines.

Successivt under åren har döttrarna tagit över driften av egendomen, bestående av 26 hektar i Kayserberg och Kientzheim med Grand Cru lägen i chlossberg och Furstentum och den egna egendomen Clos des Capucins, bestående av 5 hektar.

Catherine sköter marknadsföring och Laurance vinmakningen. Vinerna kännetecknas generellt av sin fylliga och mogna struktur och sin oändligt långa eftersmak. Vinerna är extremt eleganta och finessrika, en stil som unik för Weinbach, men de gör även en rad söta viner, där Botrytis Cinerea bistår med komplexitet och sötma.

Vi är enormt glada över att representera Domaine Weinbach, som i sin stil vi rankar som den främsta producenten i Alsace. Alla Weinbachs vingårdar är helt biodynamiskt odlade sedan år 2005! Certiferingen ligger runt hörnet, ungefär år 2010 beräknas certifieringen vara klar.

www.domaineweinbach.com