Frankrike

Domaine Weinbach

Frankrike / Alsace

Domaine Weinbach grundades 1612 av Capucinermunkar, men kom i bröderna Fallers ägo 1898 när egendomarna såldes ut efter franska revolutionen. När Théo Faller gick bort 1979, så tog kvinnorna över och änkan Faller döpte om egendomen till Domaine Weinbach (bach betyder bäck på tyska) och det finns både bäckar och vin på Clos des Capucins. Idag drivs Domaine Weinbach av dottern Cathérine och hennes söner Eddy och Théo.

Egendomen består av 26 hektar i Kayserberg och Kientzheim med Grand Cru lägen i chlossberg och Furstentum och den egna egendomen Clos des Capucins, bestående av 5 hektar.

Vinerna kännetecknas generellt av sin fylliga och mogna struktur och sin oändligt långa eftersmak. Vinerna är extremt eleganta och finessrika, en stil som unik för Weinbach, men de gör även en rad söta viner, där Botrytis Cinerea bistår med komplexitet och sötma.

Vi är enormt glada över att representera Domaine Weinbach, som i sin stil vi rankar som den främsta producenten i Alsace. Alla Weinbachs vingårdar är helt biodynamiskt odlade sedan år 2005, och från och med årgång 2017 är vinerna även ekologiskt certifierade.