Sydafrika

Boekenhoutskloof

Sydafrika / Franschhoek

Gården Boekenhoutskloof grundades ursprungligen av franska hugenotter som bosatte sig i Franschhoek år 1776. Gården stannade sedan i den grundande släktens ägo under 218 år. Under dessa århundrade bedrevs olika former av agrikulturella projekt som tobaksplantage, fruktodlingar, boskapsuppfödning och slutgiltigen vinodling. År 1994 bestämde sig den ursprungliga ägarsläkten för dra sig tillbaka och avsluta all produktion på gården. Måna om att inte låta en bit av den sydafrikanska vinhistorian gå i graven återöppnade de nuvarande ägarna vineriet år 1996 ledda av den legendariska vinmakaren Marc Kent.

Ledda av Marc Kent räknas nu vineriet som ett av Sydafrikas främsta och Marc själv vann pris som årets vinmakare i Sydafrika år 2007. Boekenhoutskloofs specialitet är druvan Syrah, där varje årgång av deras premium sortiment säljer slut över hela världen.
Idag odlas även druvorna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Grenache, Semillon och Viognier med stor framgång. Flaggskeppet The Chocolate Block, en Syrahbaserad blend, är förmodligen det mest framgångsrika sydafrikanska vinet som producerats i modern tid.

Som bekräftelse på sin framgång utnämndes Boekenhoutskloof av Robert Parker’s Wine Buyer’s Guide samt The 2009 Wine Report till Sydafrikas främsta producent.

Och avslutningsvis – hur uttalas egentligen Boekenhoutskloof? Book-n-håwds-klååf. Inte så svårt, eller hur!

Produkter från Boekenhoutskloof

Inga drycker tillgängliga.