Septembernyheter

Den 1 september lanserar PrimeWine Group två nyheter i Systembolaget fasta sortiment. Nyheterna kommer från både nya och gamla världen och ligger i en prisklasserna 59 kr och 79 kr och kommer finnas i över 400 butiker vardera.

Reyneke Vinehugger Cabernet Sauvignon Merlot (artnr: 6455, 79 kr)

Nu lanserar den biodynamiska vinmakaren Johan Reyneke ett vin i Systembolagets fasta sortiment. Vinehugger Cabernet Sauvignon Merlot är ett fruktigt vin med doft och smak av svarta vinbär, blåbär, kryddor och fat. Vinet har lagrats i 6 månader i kontakt med ek och passar utmärkt till olika typer av kötträtter.

Sedan starten 1998 har Reyneke övergått till ekologiskt jordbruk och slutligen till att producera sina viner i enlighet med biodynamiska principer.

Druvor: 80 % Cabernet Sauvignon, 20 % Merlot
Ursprungsland: Western Cape, Sydafrika
Producent: Reyneke

Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment

Calinda D.O.P (artnr: 2793, 59 kr)

Calinda D.O.P kommer från regionen Valencia och tillverkas av druvorna Muscat och Macabeo. Jordmåner som domineras av kalksten och lera tillsammans med många soltimmar ger vinet en mycket fruktig karaktär. Här samsas aromer av exotisk frukt, som lychee och passionsfrukt, med blommiga toner. Vinet är fylligt och aromatiskt och gör sig utmärkt till paella, skaldjur, fiskgryta och ljust kött. Det fungerar även utmärkt som apéritif.

Druvor: 85 % Muscat, 15 % Macabeo

Ursprungsland: Valencia, Spanien
Producent: Bodegas Murviedro

Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment.