Tamari Varietal Malbec

92,00 kr
Artikelnummer X5303VS1201
Årgång 2019
Volym 75 cl
Land Argentina
Region Uco Valley
Typ Rött vin
Producent Bodega Tamari
Importör mondowine
Pris 92,00 kr
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt
Ost
Ost

Druva: 90% Malbec, 5% Syrah, 5% Bonarda

Doft: Doften är fruktig med inslag av mörka körsbär, svartavinbär, viol, vanilj och kryddor.

Smak: I smaken finns karaktärer av mörka bär så som björnbär, blåbär, plommon och mörka körsbär tillsammans med balanserade toner av vanilj från fatlagringen. Vinet har en fin tanninstruktur och frisk syra vilket gör att vinet passar utmärkt till lite kraftigare kötträtter.

Tillverkning: Druvorna har jäst i 7 dagar i temperaturkontrollerade tankar (24-26ºC). Därefter har 20% av vinet lagrats i 3 månader på franska och amerikanska ekfat vilket ger balanserade fattoner till vinets generösa fruktighet.

Övrigt: Bodega Tamari i Mendoza, Argentina hämtar sina druvor från de välansedda vingårdarna i Tupungato i Uco-dalen. Tamari är Huarpe och betyder "att göra allt med passion". Här på 900-1100 meters höjd är jordmånen stenig, mager och väldränerad. Det gynnsamma klimatet ger varma dagstemperaturer och svala nätter. Även det isolerade läget och den låga nederbörden bidrar till att optimera förutsättningarna för druvproduktion. Bodega Tamari är sedan 2013 Fair Trade certifierade och arbetar ständigt med att stödja det argentinska samhället och miljön.