La Celia Reserva Malbec

144,00kr
Artikelnummer 27580
Årgång 2021
Volym 75 cl
Ursprung
Valle de Uco Mendoza Cuyo Argentina
Typ Rött vin
Producent Finca La Celia
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt

Druva: 95% Malbec, 5% Cabernet Sauvignon

Doft: Doften är mycket generös och toner av såväl röd- och mörk frukt, viol och balanserade toner av rostade fat samt vanilj.

Smak: La Celia Reserva Malbec har en generöst och kraftfull smak med karaktärer av mogen frukt så som körsbär, hallon, plommon och blåbär. Tonerna av fat är väl balanserade med den lena tanninstrukturen. Eftersmaken är lång.

Tillverkning: Druvorna har jäst i temperaturkontrollerade tankar (26-27ºC) i 10 dagar. Däefter har 60% av vinet lagrats med ekstavar av fransk ek i 9 månader, resterande vin lagras på cementtankar fram till buteljering.

Övrigt: La Celia Reserva Malbec är en mycket region- och druvtypisk Malbec från Uco Valley. La Celia grundades 1882 av Eugenio Bustos när han då planterade den första rankan Malbec efter att ha bytt till sig rankor mot sina boskapsdjur. 1890 började Eugenio Bustos bygga vineriet som den första vinproducenten i Uco Valley, resten är historia. Eugenio Bustos namngav vineriet efter sin dotter Celia Bustos. Idag är La Celia en utav de ledande vinproducenterna i Uco Valley och har utnämnts till ett av världens topp 100 bästa vinerier enligt Wine Enthusiast.