La Celia Pioneer Cabernet Franc

109,00 kr
Artikelnummer 5099001
Årgång 2019
Volym 75 cl
Land Argentina
Region Ucu Valley, Mendoza
Typ Rött vin
Producent Finca La Celia
Importör mondowine
Pris 109,00 kr
Fläsk
Fläsk
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt

Druva: 100% Cabernet Franc

Doft: Vinet har en fruktig doft av mörka bär, fat, läder, örter och kryddpeppar.

Smak: Vinet har en stor och komplex smakprofil med karismatisk fruktig smak av mörka bär samt subtila toner av fat så som vanilj och kryddpeppar. Kroppen är fyllig, syran uppfriskande, tanninstrukturen tydlig och finishen lång och elegant.

Tillverkning: Druvorna är skördade för hand. Druvorna jästes i temperaturkontrollerade cementtankar (26-27˚C) i 10 dagar. Musten rördes dagligen för att extrahera maximalt med färg och arom ur de macererade druvorna. Hela vinet har genomgått malolaktisk jäsning samt består endast av frirunnen juice. Efter jäsningen har 80% av vinet lagrats på ekfat av fransk ek i 12 månader och resterande 20% av vinet har lagrats på cementtankar.

Övrigt: Finca La Celia grundades 1882 av Eugenio Bustos när han flyttade söder om floden Tunuyan för att etablera en vingård. Eugenio planterade malbec från Frankrike, och var först med det i området. Vineriet fick namnet La Celia efter Eugenios dotter Celia, som senare övertog företaget och utvecklade och expanderade vinproduktionen. År 2000 togs egendomen över av Viña San Pedro Tarapacá.