La Celia Reserva Cabernet Sauvignon

131,00 kr
Artikelnummer X5303VS1401
Årgång 2017
Volym 75 cl
Land Argentina
Region Uco Valley
Typ Rött vin
Producent Finca La Celia
Importör mondowine
Pris 131,00 kr
Buffémat
Buffémat
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt

Druva: 100% Cabernet Sauvignon

Doft: La Celia Reserva Cabernet Sauvignon har en druvtypisk doft med karaktärer av svartavinbär, mörka plommon, björnbär, kalk, örter och väl integrerade ek. Doften har en kryddig avslutning.

Smak: Smaken är mycket generös med en stor kropp och strukturella tanniner. I vinet återfinns karaktärer av svartavinbär, björnbär, plommon, kryddor samt välbalanserade fattoner och kryddighet med en lång finish.

Tillverkning: Druvorna har jäst i temperaturkontrollerade tankar (26-27ºC) i 10 dagar. Däefter har 60% av vinet lagrats med ekstavar av fransk ek i 9 månader, resterande vin lagras på cementtankar fram till buteljering.

Övrigt: La Celia Reserva Cabernet Sauvignon är ett mycket elegant vin där vinrankorna är planterade på över 1050 meter över havet. La Celia grundades 1882 av Eugenio Bustos när han då planterade den första rankan Malbec efter att ha bytt till sig rankor mot sina boskapsdjur. 1890 började Eugenio Bustos bygga vineriet som den första vinproducenten i Uco Valley, resten är historia. Eugenio Bustos namngav vineriet efter sin dotter Celia Bustos. Idag är La Celia en utav de ledande vinproducenterna i Uco Valley och har utnämnts till ett av världens topp 100 bästa vinerier enligt Wine Enthusiast.