Hardy's Bankside Shiraz

75,00 kr
Artikelnummer X5303AC3201
Årgång 2019
Volym 75 cl
Alkoholhalt 13%
Sockerhalt TBA
Typ Rött vin
Producent Hardys Wine Company
Importör mondowine
Pris 75,00 kr
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt

Druva: 100% Shiraz

Doft: Doften är mycket fruktig av röda och mörka bär tillsammans med en fin kryddighet och mogna toner av ek.

Smak: Ett medelfylligt vin med generös smak av svarta vinbär, björnbär och toner av kryddnejlika, kanel, muskotnöt. Vinet har Shirazdruvans druvtypiska karaktärer av svart peppar och hint av rök med en tydlig taninstruktur som balaneras av vinets rika och komplexa fruktsötma.

Tillverkning: Druvorna är skördade i områdena Riverland och Murray Darling i centrala delen av South Australia. Riverland och Murray Darlings varma klimat genererar vinets fruktdrivna smak. Vinet har lagrats tillsammans med ekstavar av fransk och amerikansk ek. Detta ger en balanserad och samtidigt generös tanninstruktur.

Övrigt: Druvorna i Hardy´s Bankside sortiment är noggrant utvalda för att passa in i sortimentets fruktdrivna viner som lämpar sig utmärkt tillsammans med mat såväl som till att njutas av på egen hand. 1853 köpte grundaren Thomas Hardy ett stort landområde kring Torrens River, där han senare byggde vineriet Hardys Bankside Cellars. 1905 blev vineriet helförstört vid en brand. Vinerna är Bankside-serien är framtagna för att hedra den anrika marken kring Torrens River i Adelaide, södra Australien.