Hardy's Bankside Chardonnay

76,00 kr
Artikelnummer X5303AC3301
Årgång 2019
Volym 75 cl
Alkoholhalt 12.5%
Sockerhalt TBA
Typ Vitt vin
Producent Hardys Wine Company
Importör mondowine
Pris 76,00 kr
Fisk
Fisk
Skaldjur
Skaldjur
Sällskap
Sällskap

Druva: 100% Chardonnay

Doft: Doften är fruktig med toner av tropisk frukt, äpplen och citrus med en fyllig känsla från rostad ek.

Smak: Vinet är medelfylligt och har en mycket fruktig smak av äpplen, passionsfrukt, melon, ananas samt persika som balanseras av hög syra och generösa citrustoner av grapefrukt och lime. Vinet har även toner av rostad ek och vanilj.

Tillverkning: Druvorna är skördade i områdena Riverland och Murray Darling i centrala delen av South Australia. Riverland och Murray Darlings varma klimat är idealisk för Chardonnaydruvan och genererar en mogen och fruktdriven smak till vinet. Vinet har lagrats tillsammans med ekstavar av fransk och amerikansk ek.

Övrigt: Druvorna i Hardy´s Bankside sortiment är noggrant utvalda för att passa in i sortimentets fruktdrivna viner som lämpar sig utmärkt tillsammans med mat såväl som till att njutas av på egen hand. 1853 köpte grundaren Thomas Hardy ett stort landområde kring Torrens River, där han senare byggde vineriet Hardys Bankside Cellars. 1905 blev vineriet helförstört vid en brand. Vinerna är Bankside-serien är framtagna för att hedra den anrika marken kring Torrens River i Adelaide, södra Australien.