Heartland Directors' Cut Cabernet Sauvignon

263,00kr
Artikelnummer 27476
Årgång 2018
Volym 75 cl
Ursprung
Langhorne Creek Fleurieu South Australia Australien
Typ Rött vin
Producent Heartland Wines
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt

Druva: 100% Cabernet Sauvignon

Doft: Stor generös doft utan "syltiga" inslag, här finns inslag av syrliga svartavinbär, örter, lätt doft eukalyptus, svarta plommon, björnbär och blåbär och integrerad ek.

Smak: Årgång 2014 av Directors Cut Cabernet Sauvignon saknar varken fruktintensitet eller djup. Smaken är klassisk Cabernet Sauvignon med färska blåbär, plommon, örter som rosmarin och timjan, tobak, svarta vinbär och har en nyanserad och komplex karaktär med balanserad syra, långt avslut med slipade och snygga tanniner.

Tillverkning: Bara de bästa vingårdarna i Langhorne Creek får bidra med druvor till Director´s Cut. Vinrankorna är minst 70 år gamla och växer i sandiga jordar. Druvorna skördas nattetid för att nivån av syra i druvorna är då som högst. Lagringen sker i nya ekfat av storleken Hogheads av både fransk och amerikansk ek i cirka 14 månader.

Övrigt: Heartland är en producent som jobbar så hållbart som möjligt med stor respekt för jorden, dess tillgångar och vinet dom gör. Även om dom inte certiefierar sig (vikigare att göra fantastiskt vin än ägna sig åt massa pappersarbete) så arbetar dom med till exempel getter i vingårdarna istället för att bespruta mot ogräs och vineriet är självförsörjande på el med hjälp av solenergi. Heartland gör fantastiska viner utan överinställsam fruktighet och vinmakaren är kungen av Barossa- Ben Glaetzer. Ben Glaetzer blev bokstavligen talat född till att bli vinmakare. Hans pappa är Colin Glaetzer, Barossa Valleys "grand old man". Ben är den australienaren som har fått flest recensioner över 95 poäng i Robert Parkers vintidning, The Wine Advocate. Receptet för hans framgång är ganska enkel; Skörda ett begränsat utbyte från exceptionellt gamla vinstockar (upp till 120 år), som växer på de bästa åkrarna. Genom att vinifiera vinerna väldigt noggrant, bevarar Ben vinernas elegans och fräschhet, även om de är enormt koncentrerade.