Heartland One

461,00kr
Artikelnummer 27551
Årgång 2018
Volym 75 cl
Ursprung
Langhorne Creek Fleurieu South Australia Australien
Typ Rött vin
Producent Heartland Wines
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt

Druva: 60% Cabernet Sauvignon, 40% Shiraz

Doft: I doften finns tydliga toner av mörka bär så som björnbär samt kakao, tobak, kryddor, muskot och rostade fat.

Smak: Ett mycket komplext och smakrikt vin med tydlig fruktighet av björnbär och svarta vinbär tillsammans med toner av rostade fat samt inslag av kakao, kaffe, nötter och ceder. Tanninerna är fylliga och finishen mycket lång.

Tillverkning: Druvorna skördades nattetid genom såväl för hand som maskinellt. Nattlig skörd genomförs för att bevara maximalt med fräschör till vinet. Efter skörd krossades druvorna i vineriet i små öppna jäskar. Skal och juice macererades därefter i 24 timmar innan en speciellt utvald jäststam från Rhônedalen tillsattes för en efterföljande kalljästning i totalt 8 dagar – fortfarande tillsammans med skalrester (skin maceration). Vinet genomgick hand-plunging 3 gånger om dagen. Druvsorterna jästes separat innan komponenterna blendades och flyttades till Hogsheadsfat. Hela blenden har lagrats i 16 månader på 300L Hogsheadsfat. 80% av faten var av fransk ek och 20% av faten var av amerikansk ek.

Övrigt: Totalt har endast 15 fat producerats av 2018 års årgång Heartland One. Vinmakaren till 2018 Heartland One är Ben Glaetzer. Ben Glaetzer är en av Australiens skickligaste och mest renommerade vinmakare, och har varit ett stort namn i vinvärlden de senaste 20 åren. Heartland Wines grundades 1999 med fokus och satsning på att sprida de bästa druvorna och vinerna som Langhorne Creek har att erbjuda. Idag drivs Heartland Wines utav Ben Glaetzer och Nick Keukenmeester och tillsammans producerar de välrenommerade röda viner med fokus på druvorna Shiraz, Cabernet Sauvignon, Dolcetto och Lagrein. Ben och Nick kom på namnet till Heartland One efter att ha lyssnat på Pete Townsend och The Whos låt “Bargain’ från 1972. Låten har en textrad som går ‘In life one and one don’t make two, one and one make one'. Denna låtrad inspirerade dem till att producera detta enastående vin från två olika druvor.