Heartland Director's Cut Shiraz

215,00 kr
Artikelnummer 9589701
Årgång 2018
Volym 75 cl
Land Australien
Region Langhorne Creek, Southern Australia
Typ Rött vin
Producent Heartland Wines
Importör mondowine
Pris 215,00 kr
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt

Druva: 100% Shiraz

Smak: En otroligt smakrikt och komplext vin med fruktdriven smak av björnbär, svarta vinbär och plommon tillsammans med mycket balanserade fattoner av vanilj, rök och choklad. Tanninerna är tydliga, vinet har en lång avslutning.

Tillverkning: Druvorna är odlade i vingårdarna Teangi, Borrett och Pasquin på sandiga lerjordar med inslag av kalksten. Samtliga vinstockar är Old Vines. Druvorna är skördade nattetid för att bevara druvornas fräschör, mellan den 28 mars-2 april 2017. Druvorna krossades ner i rostfria ståljäskar som alla har en liten öppning ovantill (på jäskaren). På så sätt tillkommer syre till macerationen. Efter 24 timmar med skalkontakt påbörjades jäsningen tillsammans med en tillsatt jäststräng härstammad från Rhônedalen. Jäsningen pågick i 11 dagar i temperaturkontrollerade tankar (under 22 °C), fortfarande med skalkontakt. Vinet ingick även pumping-overteknik 3 gånger dagligen tillsammans med skalresterna under hela jäsningstiden. Efter jästning har vinet lagrats i 14 månader på franska och amerikanska Hogsheadsfat. 60% av faten är nya och resterande 40% av faten är andragångsfyllda.

Övrigt: Heartland Director's Cut Shiraz är flagship vinet från Heartland Wines. Vinmakaren till (2017) Heartland Director's Cut Shiraz är Ben Glaetzer. Ben Glaetzer är en av Australiens skickligaste och mest renommerade vinmakare, och har varit ett stort namn i vinvärlden de senaste 20 åren. Heartland Wines grundades 1999 med fokus och satsning på att sprida de bästa druvorna och vinerna som Langhorne Creek har att erbjuda. Idag drivs Heartland Wines utav Ben Glaetzer och Nick Keukenmeester och tillsammans producerar de välrenommerade röda viner med fokus på druvorna Shiraz, Cabernet Sauvignon, Dolcetto och Lagrein. Langhorne Creek är den vinregion i Australien som flest gånger blivit prisbelönad med Jimmy Watson Trophies (Australiens mest prestigefyllda vinpris).