Santa Helena Varietal Cabernet Sauvignon

76,00 kr
Artikelnummer 653201
Årgång 2021
Volym 75 cl
Land Chile
Region Central Valley
Typ Rött vin
Producent Santa Helena
Importör mondowine
Pris 76,00 kr
Buffémat
Buffémat
Vilt
Vilt

Druva: 85% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah

Doft: Doften är fruktig med tydlig karaktär av Cabernet Sauvignondruvan med toner av svarta vinbär, björnbär, örter och choklad samt en hint av vanilj.

Smak: Vinet har en frisk och tydlig fruktig smak med karaktärer av svartavinbär, röda bär, körsbär choklad och örter med en medelfyllig kropp och mycket välbalanserad tanninstruktur. Medellång och fruktig längd.

Tillverkning: Druvorna är både skördade nattetid maskinellt samt för hand, detta för att behålla så mycket som möjligt av druvornas freschör och smak. Druvorna pressades därefter mycket försiktigt. Vinet är jäst i temperaturkontrollerade tankar och har endast lagrats på tankar av rostfritt stål.

Övrigt: Central Valley (El Valle Central) är Chiles största region och sträcker sig ca. 40 mil längst landet. Vingårdarna har ett mycket fördelaktigt klimat för vinodling med tempererade kvällar vilket ger en lång mognadsperiod för druvorna. Historien säger att namnet Santa Helena kommer från när en älskad och hyllad vinbonde i Colchagua hastigt insjuknade mycket svårt. Familjen hängav då all sin tid till den sjuke fader medan under tiden vingårdarna snabbt fördärvades. Dottern i familjen såg vingårdarna och vineriet förfalla och bestämde sig att ge all sin tid för att åter ge liv till sin fars och familjs egendomar. Dottern vid namn Helena fick senare se sitt namn bryda vinerna till ära för hennes stora arbete. Santa Helena grundades 1942 i Colchagua och än idag en av de största vinproducenterna i hela området med en mycket bred range av viner. Santa Helena tillhör idag San Pedro Tarapacá Wine Group. Santa Helena har alltid fokus på hållbarhet och miljö och producerar viner med stor medvetenhet.