Altair

564,00 kr
Artikelnummer 9035401
Årgång 2016
Volym 75 cl
Land Chile
Region Cachapoal Valley
Typ Rött vin
Producent Viña San Pedro
Importör mondowine
Pris 564,00 kr
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt

Druva: 78% Cabernet Sauvignon, 13% Cabernet Franc, 9% Syrah

Doft: Vinet har en intensiv doft med karaktärer av körsbär och hallon tillsammans med subtila toner av ek som är mycket väl integrerad med vinet.

Smak: Vinet har en mycket koncentrerad och fyllig smak av mörka bär, örter och läder. Vinet har en frisk syra som balanserar de tydliga tonerna av ek. Finished är lång och tanninerna generösa och fint integrerade med vinet.

Tillverkning: Druvorna är skördade för hand och genomgick noggrann selektering 3 gånger innan pressning (i vingården, vid mottagandet av druvorna i vineriet och efter avstjälkning). Skördeuttaget var 5-6 ton/ha. Efter pressning macererades druvorna i 6 dagar för att extrahera maximalt med färg och aromer till vinet och därefter jästes musten med utvald jäst i temperaturkontrollerade tankar (max 28ºC) i 8 dagar. Druvrester och must genomgick pumping-over tekning mellan 8-10 gånger dagligen och efter alkoholjäsningen macererades vinet ytterligare 15-20 dagar (beroende på druvsort). Vinet lagrades sedan i 225 liters barriquer i 16 månader (50% av faten var nya och 50% av faten 1 år gamla). Under lagringen genomgick vinet malolaktisk jäsning. 2016 Altaïr buteljeraders den 9 mars 2018.

Övrigt: Namnet Altaïr kommer ifrån namnet på den starkast lyssande stjärnan på himlen, som är syns särsklit i Anderna, Chile under augusti och september månad. Jordmånen i Cachapoal Valley ha rmycket inslag av vulkanisk jord med hög andel mineral tillsammans med lera och sand, perfekt för odling av Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc.