Domaine Alexandre Bonnet Les Contrées 7 Cépages Brut Nature

905,00kr
Artikelnummer 27990
Årgång 2019
Volym 75 cl
Ursprung
Champagne Frankrike
Typ Champagne
Producent Domaine Alexandre Bonnet
  • VEGAN
Asiatiskt
Asiatiskt
Fisk
Fisk
Skaldjur
Skaldjur
Fågel
Fågel

Druva: Mellan 15-20 % vardera av druvorna Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier, och 5-10 % vardera av druvorna Petit Meslier, Pinot Gris, & Arbane

Doft: Doften är komplex med fruktiga inslag av päron, aprikos, plommon och mandarin. I avslutningen finns toner av vita blommor, mandel och söta kryddor.

Smak: Smaken är stor och komplex med fruktiga toner av päron, aprikos, mandarin, nötter, söta kryddor och blommor. Avslutningen är lång och frisk med tydliga toner av mineral.

Tillverkning: Druvorna skördades för hand var efter de uppnådde perfekt mognad och sorterades för hand noggrannt redan vid skörd. Därefter pressades de långsamt i en pneumatisk press och musten genomgick sedan malolaktisk jäsning. Varje druvsort pressades och vinifierades var och en för sig. Champagnen har legat på sin jästfällning i minst 36 månader innan degorgering. Zero dosage.

Övrigt: Endast 4449 flaskor producerades av 2017 års årgång. Alexandre Bonnet La Géande 7 Cépages är en unik champagne som innehåller alla de 7 tillåtna druvor, endast ett ytterst fåtal producenter har tillgång till samtliga druvor. La Géande 7 Cépages är en explosion av smak. Alexandre Bonnet är HVE (high environmental value) level 3 certifierade sedan 2015 som innebär att de tillämpar ekologiskt godkända metoder vingårdarna. Jordmånen är en blandning av kalksten och märgel. Vingårdarna är belägna i södra delen av Champagne i genomsnitt 250 m.ö.h.