La Géande 7 Cépages Brut Nature

759,00 kr
Artikelnummer 5423201
Årgång 2017
Volym 75 cl
Ursprung
Champagne Frankrike
Typ Champagne
Producent Domaine Alexandre Bonnet
Importör mondowine
Pris 759,00 kr
Asiatiskt
Asiatiskt
Fisk
Fisk
Skaldjur
Skaldjur
Fågel
Fågel

Druva: 27% Pinot Blanc, 20% Pinot Noir, 17% Chardonnay,17% Pinot Meunier, 10% Petit Meslier, 7% Pinot Gris, 7% Arbane

Doft: Doften är komplex med fruktiga inslag av päron, aprikos, plommon och mandarin. I avslutningen finns toner av vita blommor, mandel och söta kryddor.

Smak: Smaken är stor och komplex med fruktiga toner av päron, aprikos, mandarin, nötter, söta kryddor och blommor. Avslutningen är lång och frisk med tydliga toner av mineral.

Tillverkning: Druvorna skördades för hand var efter de uppnådde perfekt mognad och sorterades för hand noggrannt redan vid skörd. Därefter pressades de långsamt i en pneumatisk press och musten genomgick sedan malolaktisk jäsning. Varje druvsort pressades och vinifierades var och en för sig. Champagnen har legat på sin jästfällning i minst 36 månader innan degorgering. Zero dosage.

Övrigt: Endast 4449 flaskor producerades av 2017 års årgång. Alexandre Bonnet La Géande 7 Cépages är en unik champagne som innehåller alla de 7 tillåtna druvor, endast ett ytterst fåtal producenter har tillgång till samtliga druvor. La Géande 7 Cépages är en explosion av smak. Alexandre Bonnet är HVE (high environmental value) level 3 certifierade sedan 2015 som innebär att de tillämpar ekologiskt godkända metoder vingårdarna. Jordmånen är en blandning av kalksten och märgel. Vingårdarna är belägna i södra delen av Champagne i genomsnitt 250 m.ö.h.