Lafage Cayrol

141,00 kr
Artikelnummer X5226DL0701
Årgång 2016
Volym 75 cl
Alkoholhalt 15%
Sockerhalt 2.6 g
Typ Rött vin
Producent Domaine Lafage
Importör mondowine
Pris 141,00 kr
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt

Druva: 100% Carignan Viellees Vignes (60 år gamla stockar)

Doft: Intensiv doft av björnbär, blåbär med en touch av vitpeppar, mineralitet och örter.

Smak: Mörka bär såsom björnbär, svarta vinbär och blåbär. Här finns silkeslena och eleganta tanniner som varar hela vinet igenom och en välbalanserad syra. I avslutet finns en liten örtighet, enbär, fat och peppar.

Tillverkning: Handskördas i små korgar så man inte ska skada eller krossa druvorna innan vinifieringen och handselektering. Druvorna kallmacereras en vecka innan jäsningen sker. Denna långsamma process skänker vinet en stor komplexitet och koncentration av doft, smak och färg. Jäsningen sker i 25 ºC i cirka en månads tid och därefter lagrat en del av vinet på franska ekfat.

Övrigt: Domaine Lafage ägs av Jean-Marc Lafage är inte bara verksam på sin egna gård i Roussillon, utan konsulterar även över gränsen i Spanien där han är verksam i flera på flera projekt. Jean-Marc och Eliane Lafage gård har160 hektar vinstockar som ligger strax söder om huvudstaden i Franska Katalonien Perpignan. Några av sina vingårdar ligger några kilometer från Medelhavet, medan andra kan hittas vid foten av Pyrenéerna. Dessa olika terroir gör det möjligt för dem att göra både uppfriskande vita såväl som brukas ekologiskt, men de har valt att strunta i allt pappersarbete som det innebär att certficiera sig ekologiskt och ägnar den tiden till att göra fantastiska viner istället. odlar främst Grenache (Blanc, Gris & Noir), Syrah, Mourvedre, Carignan, Marsanne, Roussanne och Chardonnay med en betydande andel av vinstockarna över 50 år gamla.