Henriot Brut Millésimé 2008

589,00 kr
Artikelnummer 7771001
Årgång 2008
Volym 75 cl
Alkoholhalt 12%
Sockerhalt 6 g
Typ Champagne
Producent Henriot
Importör primewine
Pris 589,00 kr
Aperitif
Aperitif
Fisk
Fisk
Skaldjur
Skaldjur
Sällskap
Sällskap
Fågel
Fågel

Druva: 50% Chardonnay, 50% Pinot Noir

Doft: Utvecklad doft med toner av citrus, gula äpplen, vit persika, nektarin, mineral, brioche och honung samt en diskret blommig ton.

Smak: Torr, frisk, elegant och balanserad med toner av grapefrukt, aprikos, solmogen citron och en fantastisk minerlitet. Krämig mousse med en lång och harmonisk eftersmak.

Tillverkning: Basvinet har genomgått malolaktisk jäsning. Vinet har efter alkoholjäsning genomgått en andra jäsning på flaskan för att sedan få vila på sin jästfällning i minst 6 år.

Övrigt: Denna årgång är också Henriots 200 års jubileum 1808-2008. Champagnen är en blandning av druvor från över 10 olika crus, både Grand Cru och 1er Cru, mestadels från Montagne de Reims och Côte de Blans: Chouilly, Avize, Trépail, Vertus, Verzy, Mailly, Avenay Val d’Or och Mareuil sur Aÿ. Denna champagne har fått en 4 i betyg av Alf Tumble: "Från ett större och mer namnkunnigt champagnehus släpps nu den hyllade årgången 2008. Tio år sedan skörd säger en del om vinets potential, men här finns fortfarande utvecklingsmöjligheter som bådar gott för fortsatt tid i källarmörkret. För dig med tålamod väntar en stor champagne med extra allt. Lagra!"