Ängöl Lata Dagars IPA

30,00 kr
Artikelnummer 3167703
Volym 33 cl
Alkoholhalt 6%
Sockerhalt TBA
Typ Öl
Producent Ängöl
Importör multibev
Pris 30,00 kr
Fisk
Fisk
Skaldjur
Skaldjur
Sällskap
Sällskap
Fågel
Fågel
Buffémat
Buffémat
Fläsk
Fläsk
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt
Kryddstarkt
Kryddstarkt
Grönsaker
Grönsaker

Druva: Lata dagar innehåller 6 olika sorters humle, Pacific Gem, Nelson Sauvin, Wakatu, Motueka, El Dorado och Cascade.

Doft: Fruktig, smakrik med välbalanserad beska.

Smak: En lätt maltighet med en balanserad beska. Blommig humlesmak som ger känslan av persika och passion i en krämig harmoni.

Tillverkning: Lata Dagars Ängöl är en ljus bärnstensfärgad IPA med amerikanska och nyzeeländska humlesorter. Kan med fördel drickas som sällskapsdryck i väntan på maten. Bryggd på mjukt småländskt vatten med förstklassig pilsnermalt och münchnermalt tillsammans med sex olika humlesorter från USA och Nya Zeeland. Jäst med alejäst vid rumstemperatur. Torrhumlad efter jäsningen med den amerikanska humlesorten Cascade. Passar också bra till kraftigare mat så som grillad entrecote med rostade rotsaker och bearnaisessås där ölets beska snyggt skär igenom smakbilden. Ängöl är såväl ofiltrerat som opastöriserat för att bli en sådan stor smakupplevelse som möjligt.

Övrigt: Ängöl grundades av karlmariten Johan Håkansson 2009. Efter att ha varit en passionerad hembryggare sedan 1993 i en källarlokal på Kattrumpan i Kalmar slog han upp dörrarna för sitt bryggeri på Ängö i centrala Kalmar. I juni 2016 växte de ur de smålokalerna på Ängö flyttade till nya lokaler med större kapacitet. Stilen är klassiska smaker med en modern touch. Kvalitén står alltid i fokus och idag har Johan en gott renommé i bryggerisverige. Hans Alla Tiders Lager klassas som en av Sveriges bästa lageröl.