Winkl Sauvignon Blanc

184,00 kr
Artikelnummer 279901
Årgång 2022
Volym 75 cl
Ursprung
Trentino-Alto Adige Italien
Typ Vitt vin
Producent Cantina Terlano
Pris 184,00 kr
  • VEGAN
Fisk
Fisk
Skaldjur
Skaldjur
Grönsaker
Grönsaker
Ost
Ost

Druva: 100% Sauvignon Blanc

Doft: Elegant, aromatisk doft med inslag av solmogen aprikos, mandarin, passionsfrukt, fläder och nässlor samt örtiga toner av mynta.

Smak: Torr, elegant, balanserat fruktig smak med inslag av äpplen, aprikos, mandarin, nektarin, nässlor och mineral. Lång aromatisk eftersmak.

Tillverkning: Druvorna skördas för hand och pressas innan jäsningen tar vid på rostfria ståltankar under sval temperatur. Vinet har sedan varit i kontakt med sin jästfällning under 8 månader före buteljeringen för att ge utveckla ytterligare dimension och fruktdjup.

Övrigt: I Alto Adige möts sval, alpin bergsluft med ett soligt och varmt medelhavsklimat. Den svala bergsluften gör att vinernas fruktsyra är hög och elegant, medan influensen av medelhavet ger en läcker fruktkoncentration. Unikt för Alto Adige är att den består av den röda stenen porfyr och av silverskimrande kvarts. Denna extremt magra jordmån gör att druvornas rötter söker sig långt ner i berggrunden efter näring och vatten. Resultatet blir små koncentrerade druvor med enorm smakrikedom.