Vulka Etna Rosso

194,00kr
Artikelnummer 28145
Årgång 2020
Volym 75 cl
Ursprung
Etna Sicilien Italien
Typ Rött vin
Producent Cantine Nicosia
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt

Druva: 80% Nerello mascalese, 20% Nerello Cappuccio

Doft: I doftens finns karaktärer av mörka körsbär, hallon, torkade nypon, läder, mörk choklad, charkuterier och mineral.

Smak: Vinet har en fruktig, frisk och rödbärig smak med toner av mörka körsbär, vinbär, mörk choklad, läder, örter, charkturerier och mineral. Tanninerna är små men tydliga och kroppen är fyllig som tillsammans med en lång längd ger vinet komplexitet.

Tillverkning: Efter skörd har druvorna kallmacererats i ett dygn vartefter druvorna avstjälkas och varsamt pressats. Juicen jäste under 10-15 dagar i temperaturkontrollerade tankar (22-24°C). Delar av vinet har sedan lagrats på Tonneauxffat i 4 månader och resterande del på tankar av rostfritt stål. Efter buteljering lagras vinet ytterligare 6 månader på flaska.

Övrigt: Denna blend av Nerello Mascalese och Nerello Cappuccio visar en autentisk form av Etna Rosso med de tydliga dragen av elegans och toner från den vulkaniska jordmånen. Vingårdarna ligger på hög höjd och ger vinerna en tydlig miniralitet, klassiskt för Etna Rosso.