Punta Tolotti Amarone della Valpolicella

582,00kr
Artikelnummer 27408
Årgång 2019
Volym 75 cl
Ursprung
Amarone della Valpolicella Classico Venetien Italien
Typ Rött vin
Producent Ca'Rugate
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt
Ost
Ost

Druva: 40% Corvina, 30% Rondinella, 30% Corvinone

Doft: Kryddig, utvecklad, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av torkad frukt, choklad, örter, lakritsrot och svart te.

Smak: Balanserad, kryddig, nyanserad, aningen utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av torkad frukt, körsbär, svart te, choklad, lakritsrot och örter.

Tillverkning: De bästa druvorna från Ca'Rugates vingårdar i Montecchia di Crosara väljs ut till detta vin. Druvorna handskördades i slutet av September och torkades i välventilerade rum under 4-5 månader. Denna process koncentrerar både smakämnen, sötma och färg. Med hjälp av naturlig jäst fatjäser musten innan vinet lagras i franska ekfat à 500 liter i 30-36 månader.

Övrigt: Punta Tolotti Amarone är namnet från den enskilda vingård där druvorna till detta vin har odlats. Ca'Rugate är kända för att producera viner med en låg sockerhalt, så att vinerna i större utsträckning reflekterar det läge där de odlats. Tack vare en lägre sockerhalt är vinerna tacksamma att kombinera med eleganta maträtter. Detta är en Amarone som sticker ut för sin elegans och möjlighet att kombinera med mat utan att vinet tar överhanden.