Tenute Fiorebelli Amarone della Valpolicella DOCG

354,00kr
Artikelnummer 28049
Årgång 2017
Volym 75 cl
Ursprung
Amarone della Valpolicella Venetien Italien
Typ Rött vin
Producent Orion Wines
Nöt
Nöt

Druva: 100% Corvina

Doft: Vinet har en härlig och intensiv mörk färg. Generösa aromer av mörka körsbär, choklad, kaffe och russin.

Smak: Kraftigt vin med smak av mörka körsbär, choklad, kaffe, russin och toner av mandel. En fin struktur med sammetslen, kryddig och elegant, lång kvardröjande finish.

Tillverkning: Druvorna plockas noggrant för hand i slutet av september och placeras i små trälådor på 5 kg vardera. Lådorna placeras sedan i fruttaio, ett välluftat loft, och lämnas där för att torka i kontrollerad temperatur och luftfuktighet till början av januari. Under denna appassimento kommer druvorna att förlora upp till 50 % av sin ursprungliga vikt i vatten. Denna torkprocess koncentrerar färg, substans och aromer. Efter avstjälkning krossas druvorna och placeras i rostfria tankar där utvald jäst tillsätts. En mycket långsam jäsning påbörjas och pågår i cirka 30 dagar i en kontrollerad temperatur på 24°C. Frekvent ommontage och delestage utförs i tidigt stadium av jäsningen för att uppnå en mjuk extraktion av aromer och tanniner. Efter rackning induceras malolaktisk jäsning. Vinet lagras sedan 20 månader i amerikanska och franska ekfat.

Övrigt: En gång i hjärtat av den venetianska republiken har regionen Veneto ett av landets rikaste historiska, konstnärliga, kulturella, musikaliska och kulinariska arv. Veneto är också bland de viktigaste vinproducerande regionerna i Italien med viner som är kända och uppskattade över hela världen. Tenute Fiorebelli är vårt utbud av prisbelönta viner från detta vackra hörn av den italienska halvön. Den 3 hektar stora vingården Coste Bianche ligger ca 250m ovanför staden Negrar, i provinsen Verona, norra Italien. Namnet kommer från den ljusa jorden, rik på lera och kalksten. Vinrankorna är i genomsnitt 20 år gamla och binds upp med den typiska Pergola Veronese-metoden.