Mediterra

179,00 kr
Artikelnummer 7467301
Årgång 2013
Volym 75 cl
Alkoholhalt 14%
Sockerhalt 2.5 g
Typ Rött vin
Producent Poggio Al Tesoro
Importör mondowine
Pris 179,00 kr
Fisk
Fisk
Sällskap
Sällskap
Fågel
Fågel
Fläsk
Fläsk
Grönsaker
Grönsaker
Ost
Ost

Druva: Syrah 40%, Cabernet Sauvignon 30%, Merlot 30%

Doft: Stor komplex och koncentrerad doft med inslag av körsbärn mörka bär, lakrits, choklad och fat.

Smak: Smakrikt, nyanserat vin med koncentrerad frukt och sammetslena tanniner, inslag av björnbär, plommon, körsbär, fat, choklad och insmickrande toner av svartpeppar.

Tillverkning: Detta vin kommer från den 18 hektar stora Le Sondraie med västsydlig lutning och karga väldränerade jordar bestående av sand, grus och lera. I dom första 10 dagrna av september påbörjas skörden där allting varsamt handskördas och sedan försiktigt sorteras för hand vid sorteringsbordet där druvor av mindre bra kvalitet tas bort.. Druvorna avsjälkas och sen pressas försiktigt för att sedan jäsa på rostfria ståltankar. Efter ca 12 dagar lagras vinet i 8 månader på franska ekfat från Allier.

Övrigt: Poggio al Tesoro är en ca 70 hektar stor egendom och ägs och drivs av den världsberömda vinfamiljen Allegrini från Veneto. Egendomen är belägen i den prestigefyllda regionen Bolgheri, en premium region belägen i den nordliga delen av Toscana, söder om Pisa bara två mil från havet. Här erbjuds den perfekta balansen mellan soltimmar per år, svala vindar från havet, lägen med sluttningar med perfekta förutsättningar och den unika terroir som Bolgheri har med både jordmån och druvor. Här får druvorna en ljuvlig mognad, en elegant maskulin stil och fyllighet kombinerat med komplexitet och elegans. Egendomen ligger familjen lite extra nära hjärtat då den som skapade möjligheten att förverkliga drömmen om Toscana var Marilisas bror Walter som gick bort 2003. Det var han som valde de vingårdar som idag utgör egendomen vars prestigevin, Dedicato a Walter, med den unika sammansättningen av 100% Cabernet Franc är en hyllning till honom.