Cirsion

2 011,00 kr
Artikelnummer 7244701
Årgång 2017
Volym 75 cl
Ursprung
Rioja Spanien
Typ Rött vin
Producent Bodegas Roda
Pris 2 011,00 kr
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt
Ost
Ost

Druva: 100% Tempranillo.

Doft: Intensiv och komplex doft av mörka bär, björnbär, jordkällare, choklad, fat, örter, fänkål och lakrits samt en liten ton av rökig mineral. I bakgrunden kan man ana lite sötare kryddor som viol.

Smak: Fyllig koncentrerad smak av mörka bär, choklad, mynta. Vinet har en härlig fräschör samt eleganta tanniner vilket ger vinet en lätt och silkeslen känsla. Lång eftersmak.

Tillverkning: Årgång 2015 var en historiskt tidig skörd för Cirsion, druvorna var skördade redan den 8 oktober. Medelhavsinfluensen var stark denna årgång och gav en perfekt mognad. Druvorna skördades manuellt och endast vissa druvklasar valdes ut till detta vin. Vinet har jäst i temperaturkontrollerade ekfat där det även genomgick malolaktisk jäsning. Vinet har sedan lagrats i 8 månader på nya franska ekfat 225L och lagrades 4 månader på flaska innan det släpptes för försäljning.

Övrigt: Cirsion tillverkas enbart av utvalda druvor i vingården. Druvorna som väljs ut är små och med en mycket koncentrerad frukt. Cirsion produceras endast de år när man får denna typ av druvor, och därför görs den inte varje år. Årgång 2016 har fått 96/100 av Master of Wine Sara Jane Evans i tidningen Decanter.