Ramón Bilbao Edición Limitada

125,00 kr
Artikelnummer 7829301
Årgång 2018
Volym 75 cl
Land Spanien
Region Rioja
Typ Rött vin
Producent Ramón Bilbao
Importör primewine
Pris 125,00 kr
  • VEGAN
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt

Druva: 100% Tempranillo

Doft: Djup, nyanserad doft med inslag av solvarma björnbär, plommon, nejlika, choklad och kryddor.

Smak: Stor och fyllig smak med balanserad fruktsyra. Vinet har toner av solmogna björnbär, plommon, choklad, tobak och kryddnejlika. Eftersmaken är lång och ihållande.

Tillverkning: Ett noggrannt urval av druvor sker redan i vingården, skörden sker för hand. Druvorna till detta vin selekteras ytterligare en gång i vineriet. För att ge färg, struktur och smak till vinet sker en maceration (urlakning) före och efter jäsning. Vinet jäses och lagras på franska och amerikanska ekfat i 14 månader, och därefter ytterligare 10 månader i Ramón Bilbao's underjordiska källare.

Övrigt: Edición Limitada är gjort på de viner som egentligen skulle gå till Ramón Bilbao's toppvin Mirto. Efter en strikt selektering blir det varje år en viss mängd vin över, som av olika skäl inte når upp till de hårda kraven för Mirto. Detta vin buteljeras istället som Edición Limitada. Bodegas Ramón Bilbao är ett av "The World's 50 Most Admired Wine Brands 2020", med en imponerande 17:e plats. Av Spaniens vinerier är man 3:a. Listan baseras på branschens omdömen och sammanställs av Drinks International Journal.