Bosman Twyfeling Cinsault

177,00 kr
Artikelnummer 5143901
Årgång 2020
Volym 75 cl
Ursprung
Wellington Coastal Region Sydafrika
Typ Rött vin
Producent Bosman Family Vineyards
Pris 177,00 kr
Buffémat
Buffémat
Fläsk
Fläsk
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt

Druva: 100% Cinsaut

Doft: Doft av färska hallon, jordgubbar och björnbär med toner av tobak, kryddor och cederträ.

Smak: Ett medelfylligt vin med komplex smak av jordgubbar, vilda örter, björnbär, röda vinbär och kryddor. Här finns en tanninstruktur som följer hela vinet igenom med sin eleganta struktur.

Tillverkning: Bush Vine Twyfeling kallas "Hermitage kopian" i Wellington. Rankorna planterades 2003 på en plats där familjen Bosman framgångsrikt har haft Cinsault i generationen. Detta är familjen Bosmans ödmjuka (och moderna) tolkning hur ett Bush Vine från Wellington kan vara. Druvorna selekteras, pressas och jäses långsamt i läga temperaturer (24-26 grader). Vinet får sedan vila i 225 liters använda franska ekfat i 12 månader. Förutom karga jordar som gör att rankan får kämpa för att producera sin frukt har man även en del besvär med vilda djur, bland annat babianer som tyvärr har den utsökta smaken att bara äta de delikataste druvorna.

Övrigt: "The renaissance of Cinsault is apon us" -Corlea Fourie Winemaker at Bosman and "Winemaker of the year 2017" Bosman är ett familjeägt företag med en historia som sträcker sig 300 år tillbaka i tiden, över åtta generationer. En viktig del av Bosmans vinproduktion är att ge tillbaka till det samhälle man verkar i, med hänsyn till arbetarnas sociala och ekonomiska förhållanden. Arbetarna äger 26% av verksamheten och det finns en tydlig struktur för att försäkra sig om att alla känner delaktighet och får möjlighet till fortbildning.