Bosman Generation 8 Shiraz

99,00 kr
Artikelnummer 7176601
Årgång 2018
Volym 75 cl
Alkoholhalt 14%
Sockerhalt 2.3 g
Typ Rött vin
Producent Bosman Family Vineyards
Importör mondowine
Pris 99,00 kr
  • FAIR
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt

Druva: 100% Shiraz

Doft: Doften är generös och återfinner karaktärer ur smaken likt plommon, tobak och kryddor.

Smak: Denna Shiraz från Bosman har medelfyllig kropp med fina och tydliga tanniner. Smaken är kryddig med toner av tobak, läder med en generös eftersmak med karaktär av mörka plommon.

Tillverkning: Druvorna pressades lätt och jästes därefter på låg temperatur (24-26 grader). Vinet lagras sedan i 225L stora barriquer. En tredjedel av barriquerna är av ny fransk ek.

Övrigt: Bosman är ett familjeägt företag med en historia som sträcker sig 300 år tillbaka i tiden, över åtta generationer. En viktig del av Bosmans vinproduktion är att ge tillbaka till det samhälle man verkar i, med hänsyn till arbetarnas sociala och ekonomiska förhållanden. Märkningen Fairtrade är ett bevis på detta, men ett ännu större bevis är den relation som Bosman Vineyards har byggt upp med sina arbetare under lång tid. Arbetarna äger 26% av verksamheten och det finns en tydlig struktur för att försäkra sig om att alla känner delaktighet och får möjlighet till fortbildning. Fairtrade innebär handel på bättre villkor och och möjligheter för producenter i länder med utbredd fattigdom att investera i versamhet och lokalsamhälle för en mer hållbar framtid.