Bosman Pinotage

208,00 kr
Artikelnummer 7411801
Årgång 2016
Volym 75 cl
Alkoholhalt 14%
Sockerhalt 2.8 g
Typ Rött vin
Producent Bosman Family Vineyards
Importör mondowine
Pris 208,00 kr
Lamm
Lamm
Nöt
Nöt
Vilt
Vilt

Druva: 100% Pinotage

Doft: Vinet har en doft av björnbär, jordgubbar, viol, lätt kaffeton och fat.

Smak: En härlig rund smak som för tankarna till mörka skogsbär, örter, fat, viol och björnbär. Här finns en otroligt snygg tanninstruktur och en syra som balanserar upp en stora kroppen.

Tillverkning: Det man kanske inte vet om Bosman Vineyards är att dom har Sydafrikas största "barnkammare" för sticklingar där dom inte bara gör egna kloner utan även driver fram rankor av med den mest kräsna DNA-strukturen. Där finns en garanterat virusfri steril miljö där rankan inte kan utsättas för det virus som ger dom där brända tonerna som är kända en del av Sydafrikas viner, till dess nackdel. Vinet får lagras i små barriquer (225 liter) av amerikansk och fransk ek. 1/3 av faten är nya, resterade är gamla.

Övrigt: “If you’ve worked with vines your whole life you get to know the exceptional ones from the good ones. It’s like with every other craft – one’s eyes becomes trained. I saw a specific batch of Pinotage in our nursery and it was evident that we needed to plant them on our estate. That was in the year 1994…” – Jannie Bosman, Seventh generation estate owner. Bosman är ett familjeägt företag med en historia som sträcker sig 300 år tillbaka i tiden, över åtta generationer. En viktig del av Bosmans vinproduktion är att ge tillbaka till det samhälle man verkar i, med hänsyn till arbetarnas sociala och ekonomiska förhållanden. Arbetarna äger 26% av verksamheten och det finns en tydlig struktur för att försäkra sig om att alla känner delaktighet och får möjlighet till fortbildning. .