Pflüger Fronhof Pinot Noir

215,00 kr
Artikelnummer 7078701
Årgång 2018
Volym 75 cl
Land Tyskland
Region Pfalz
Typ Rött vin
Producent Weingut Pflüger
Importör mondowine
Pris 215,00 kr
  • EKO
Fågel
Fågel
Lamm
Lamm
Vilt
Vilt
Ost
Ost

Druva: 100% Pinot Noir

Doft: Vinet har en fruktig doft med inslag av jordgubb, röda körsbär och lingon. Doften har balanserade toner av rostade fat och en kryddig avslutning.

Smak: Smaken är mycket koncentrerad och elegant avrundade tanniner med tydlig fruktighet av jordgubb, lingon och röda vinbär tillsammans med fina inslag av fat, kryddor och en hint av ros i den långa avslutningen.

Tillverkning: Druvorna är skördade för hand med ett maximalt skördeutag om 45hl/ha. Vinet har lagrats på små fat av fransk ek. Vinet kan gärna avnjutas nu, men har en stor lagringspotential.

Övrigt: Weinkontor Pflüger är ett familjeföretag utanför Bad Dürkheim, Pfalz. Idag drivs vingården och vineriet utav familjens son Alexander Pflüger. Weinkontor Pflüger har under alla generationer värnat om miljön och eko-systemet och bedriver sedan 2008 sina vingårdar helt biodynamiskt. Alexander tillämpar detta ytterligare med att begränsa användadet av traktorer i vingårdarna utan försöker i största mån att använda sig utav hästar till det tunga vingårdsarbetet. Weinkontor Plüger är Demeter-certifierade.