Pflüger Buntsandstein Riesling

121,00 kr
Artikelnummer 5312701
Årgång 2019
Volym 75 cl
Land Tyskland
Region Pfalz
Typ Vitt vin
Producent Weingut Pflüger
Importör mondowine
Pris 121,00 kr
  • EKO
Asiatiskt
Asiatiskt
Fisk
Fisk
Skaldjur
Skaldjur
Sällskap
Sällskap

Druva: 100% Riesling

Doft: Doften är mycket druvtypisk av citrus, päron, gröna äpplen, stenfrukt och mineral. Doften har även en hint av flinta och petroleum i avslutningen.

Smak: Ett torrt vitt vin med tydlig fruktighet av citrus, päron, persika och gröna äpplen. Vinet har en mycket livfull syra som balanserar vinets fruktsötma. I avslutningen finns en härlig mineralitet och hint av flinta.

Tillverkning: Druvorna är skördade för hand med ett skördeuttag om maximalt 80hl/ha. Vinet jäses i temperaturkontrollerade tankar och lagras därefter på ståltankar fram till buteljering.

Övrigt: Weinkontor Pflüger är ett familjeföretag utanför Bad Dürkheim, Pfalz. Idag drivs vingården och vineriet utav familjens son Alexander Pflüger. Weinkontor Pflüger har under alla generationer värnat om miljön och eko-systemet och bedriver sedan 2008 sina vingårdar helt biodynamiskt. Alexander tillämpar detta ytterligare med att begränsa användadet av traktorer i vingårdarna utan försöker i största mån att använda sig utav hästar till det tunga vingårdsarbetet. Weinkontor Plüger är Demeter-certifierade.