Beringer Founders Estate Merlot

175,00 kr
Artikelnummer X5226TR0601
Årgång 2015
Volym 75 cl
Alkoholhalt 13.5%
Sockerhalt TBA
Typ Rött vin
Producent Beringer
Importör primewine
Pris 175,00 kr

Druva: 100% Merlot

Doft: Fruktigt, inbjudande doft med inslag av blåbär, solmogna björnbär, plommon tillsammans med inslag av rostade fat, choklad och kryddor.

Smak: Torr, fyllig med balanserad karaktär av blåbär, mogna björnbär och plommon tillsammans med choklad och kryddor. Välbalanserade tanniner och mjuk, fruktig eftersmak.

Tillverkning: Druvorna till Beringer’s Founders Estate Merlot selekterades från vingårdar i Central Coast, North Coast och Lodi för att ge en kombination av fräschör och koncentration av mogen frukt. Små mängder Petite Sirah och Petit Verdot adderades för djup och komplexitet. Fem månaders lagring på fransk och amerikansk ek adderade krydda och komplexitet till detta vin.

Övrigt: Beringer Founders’ Estate är en hyllning till den pionjärs- och upptäckarandanda som förde bröderna Jacob och Frederick Beringer till Kalifornien med drömmar om att producera vin år 1876. Beringer Founders’ Estate är en serie viner som ger uttryck för Kaliforniens mest populära druvsorter, från vingårdar utvalda för att ge druvor med balans, koncentration och smakrikedom.