Argentina

Finca Sophenia

Argentina / Tupungato, Valle de Uco

Finca Sophenia grundades 1997 av två vänner, Roberto Luka och Gustavo Benvenuto. Idag är även deras två vänner, Néstor Rebagliati och Daniel Sammartino med i satsningen. Namnet Finca Sophenia står nära Roberto och Gustavos hjärta, då det tillsammans utgör namnen på deras två döttrar, Sophia och Eugenia. Båda döttrarna jobbar idag på företaget.
Finca Sophenias vingårdar ligger på sluttningarna vid Anderna i den berömda stadsdelen Tupungato i Mendoza. Här görs några av Argentinas bästa kvalitetsviner. På en höjd av 1200 meter kan vinrankorna ta del av förmåner som ett svalt klimat, riklig sol och en skarp kontrast mellan dag och natt temperatur. Vingårdarna har planterats med franska kloner som ympats på amerikanska rotstockar och tar upp 130 hektar. Druvsorterna som odlas är Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Cabernet Franc, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc samt Argentinas specialitet Torrontes. Hos Finca Sophenia är de klassiska vita och röda Bordeaux druvorma samt Chardonnay planterade på 1200-1300 meters höjd över havet, allt för att få ut det mesta av vädret.
När det gäller vinframställningen så är druvorna handplockade och sorterade i gryningen då det är svalt. Vinerna som lagras, lagras endast i franska och amerikanska ekfat, vilket bidrar till vinets komplexitet höga kvalité. Finca Sophenias vinmakare heter Rogelio Rabino, och tillsammans med konsulterna Matías Michelini och Michel Rolland skapar dom viner som idag är erkända som några av Argentinas bästa. Vinerna började säljas internationellt under 2004 och idag har dom distribution i över 30 länder.

Andra producenter från samma land:

Produkter från Finca Sophenia

Inga drycker tillgängliga.