Argentina

Achaval-Ferrer

Argentina / Mendoza

Achaval-Ferrer är pionjär när det kommer till vingårdsbetecknad Malbec från Mendoza. Toppvinerna Finca Bella Vista och Altamira har slagit flera rekord inom argentinsk vinhistoria. Bland annat utsågs årgång 2010 Finca Bella Vista år 2012 av av tidningen Wine Spectator till ett av världens 10 bästa viner.

Grunden till projektet lades 1995 då vännerna Santiago Achával, Manuel Ferrer, Roberto Cipresso och Tiziano Siviero bestämde sig för att göra vin av bästa tänkbara kvalitet från sluttningarna i Mendoza. I takt med att vineriet byggdes upp letade man efter lämpliga vingårdar i trakten. Roberto Cipresso övertygade resten av gruppen om att köpa en snårig, avlägsen och sedan länge övergiven vingård vid namn Altamira. Första årgången, 1999, vinifierades denna och buteljerades rakt av, utan krusiduller. Vinet fick betyget fem stjärnor av det internationella vinmagasinet Decanter, vilket på den tiden var exceptionellt. Här föddes insikten om att det är vingården som gör vinet, och alltsedan dess arbetar Achaval-Ferrer utifrån principer om minimal intervention. Det innebär ett arbetssätt där människan ingriper så lite som möjligt under druvans väg från vingård till glas.

Vingårdarna har mycket gamla stockar, vilket ger små skördar av högkvalitativa druvor. Achaval-Ferrer's filosofi är att förena Gamla Världens terroir, tradition och elegans med Nya Världens frukt, fräschör och fyllighet.

Resultatet är koncentrerad, sammetslen Malbec och Cabernet Sauvignon som uppvisar nyanser från platsen där den odlats.

Andra producenter från samma land:

Produkter från Achaval-Ferrer

Inga drycker tillgängliga.