Chile

Viña San Pedro

Chile

Viña San Pedro är ett utav de största och viktigaste vinerierna i Chile och står för en signifikant stor del av landets vinexport. Grunden till San Pedro lades 1865 då bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano köpte mark i Curicó Valley för att odla vin på. Idag lägger man stora resurser och energi på att ständigt utveckla sina viner men också vitikultur, vinifiering och inte minst arbete kring miljö i samtliga led.

Vinutbudet är svårslaget brett med mångfaldiga kvalitetsviner från distinkt olika ursprung över Chiles viktigaste vingårdsregioner. Produkterna omfattar vardagsviner, premiumviner, kollektioner (1865) och fine wines. Viña San Pedro eftersträvar att utmana gränser kring vin och vinmakning med stor respekt för omgivningen och människorna som bor och arbetar där. Man har ett starkt fokus på synergi och harmoni med naturen för att nå hållbara och innovativa miljömålsättningar.

Det största vineriet är beläget i Molina strax söder om Curicó och 2002 etablerades även ett nytt vineri i Cachapoal vid foten av Anderna. Här görs San Pedros mest exklusiva viner där vi stolt kan nämna Altair som en del av vårt utbud i Sverige.

Produkter från Viña San Pedro

Inga drycker tillgängliga.