Frankrike

Domaine François Mikulski

Frankrike / Bourgogne

François och Marie-Pierre Mikulski har producerat vin i Bourgogne sedan 1992. Ledorden är autenticitet, elegans och renhet.

Paret Mikulski menar att respekt för naturen och miljövänliga odlingsmetoder är en nödvändighet för att odlingsplatsen ska förnimmas i det färdiga vinet. Låga skördeuttag (45-50 hektoliter per ha för vita viner och 25 hl/ha för röda) och varsamma metoder i vineriet lägger grunden till en elegant smakprofil. Man är försiktig även med fathanteringen, där omkring 20 % ny ek används varje år för att addera subtilt kryddiga nyanser och struktur.

François far var löjtnant och flydde från det ockuperade Polen till England år 1939. Där mötte han Marie-Pierre, med ursprung från Bourgogne. François hade sedan tidigare en särskild relation till just Bourgogne, och ärvde sin första andel i Meursault år 1992. Allt sedan dess produceras viner med Mikulskis signatur från lägen som Les Genevrières, Les Poruzots och Charmes. Chardonnay och Pinot Noir dominerar naturligtvis, men i produktportföljen finns även Crémant de Bourgogne och Aligoté.

Produkter från Domaine François Mikulski

Inga drycker tillgängliga.