Frankrike

Diebolt-Vallois

Frankrike / Champagne

Diebolt-Vallois är utan tvekan ett av världens främsta exempel på Blanc de Blancs-Champagne. Här finner vi eleganta, rika och komplexa viner med stor energi och långt liv som ger ett snyggt utryck för Côte de Blancs-byarna Cramant och Cuis.

Denna familjeegendom grundades av det äkta paret Jacques Diebolt och Nadia Vallois under sent 1970-tal. Båda med en lång släkthistoria av att odla vin i Champagne. Idag är det barnen Arnaud och Isabelle med släktingar som gör allt från att arbeta i vingården till att degorgera och etikettera vinerna. Samt reser jorden runt för att låta champagneälskare smaka dessa ljuva droppar. Faktum är att Sverige ligger Isabel Diebolt extra varmt om hjärtat!

Vi finner Diebolt-Vallois i Côte de Blancs och närmare bestämt Cramant, en by vars kalkrika jordar och unika terroir är känd för att ge en läcker krämighet åt Chardonnaydruvan. Prestige Brut är husets signaturcuvée, en blanc de blancs med viner från sex årgångar och en stor del reservvin. Flaggskeppet (som du bör testa minst en gång i livet!) är årgångsbetecknade Fleur de Passion. Ett vin som är resultatet av sökandet efter den ideala terroiren för Chardonnay. Endast de bästa druvorna väljs ut från familjens egna vingårdar i Cramant, och vinet lanseras endast år där man haft optimala mognadsförhållanden. Fleur de Passion mognar i ekfat på traditionellt vis, och beskriver på ett bra sätt vad Diebolt-Vallois står för: blanc de blancs från Cramant av enastående kvalitet, som gjord för att ge guldkant till livets höjdpunkter.

Champagneexperten Richard Juhlin håller Diebolt-Vallois som ett av sina favorithus, och menar att "Jacques Diebolt och hans familj producerar viner som definitivt går att kategorisera som världens bästa."

Vi tillåter oss även att citera Guide les meilleurs vins de France 2019, det vill säga guiden till Frankrikes bästa viner 2019. Här beskrivs Diebolt-Vallois som "en referens när det kommer till blanc de blancs, som aldrig gjort oss besvikna."

Produkter från Diebolt-Vallois

Inga drycker tillgängliga.