Frankrike

Gabriel Boudier

Frankrike / Dijon

Över 140 år av kunskap och expertis finns samlat hos producenten Gabriel Boudier som grundades 1874.
Ända sedan starten har Gabriel Boudier varit nyskapande och diversifierade i sitt utbud av likörer och även annan sprit som idag är välrenommerade i hela världen.
Gabriel Boudier är synonymt med äkthet och det märks i smakerna på deras underbara produkter.

Historien om Gabriel Boudier vilar främst på passion, hängivenhet samt vissa viktiga händelser som har gjort att de har nått det rykte och renomm´´e de har idag. Det är också historien om en plats, Dijon, som gav namn åt deras Crème de Cassis de Dijon, ett namnskyddat ursprung för denna likör. Fundamenten hos dem är baserat på de principer och värden som fanns hos grundarna, männsikor som visste hur man utvecklade en ide utan att förkasta andan och passionen.

1909 tog Gabriel Boudier över huset Fontbonne, som grundades 1874, och ändrade namnet till att bära hans eget. Huset låg på Boulevard de Strasbourg i Dijon där det fortsatte att utvecklas ända fram till hans död 1918. 1936 sålde hans änka huset till Marcel Battault, som behöll företagets namn, eftersom de redan hade ett så gott rykte. Han lämnade i sin tur över företaget till sin nevö Pierre Battault. Sålunda har idag två olika familjer byggt upp företagets kvalitetsrykte och har hela tiden hållit fast vid mottot "Kvalitet utan kompromiss". 1969 flyttade företaget till Rue de Cluj in Dijon för att kunna expandera och utvecklas. Än idag är det familjeägt och en tongivande aktör på marknaden.

Produkter från Gabriel Boudier

Inga drycker tillgängliga.