Frankrike

Bouchard Père et Fils

Frankrike / Bourgogne

Bouchard Père et Fils grundades av Michel Bouchard 1731 i Beaune, och är en av de äldsta vinegendomarna i Bourgogne. Idag är familjen inne på 9e generationens vinmakare. 1775 köpte Joseph Bouchard sina första vingårdar i Volnay "Les Caillerets". När adelns och kyrkans egendomar såldes ut under franska revolutionen tog Josephs son, Antoine Philibert Joseph Bouchard tillfället i akt att utöka egendomarna runt Beaune, och köpte bland annat upp "Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jesus". I sin önskan att bygga upp en exceptionell vinegendom i Côte d'Or har man köpt till nya vingårdar under arton- och nittonhundratalet.
Med tiden har Bouchard Père et Fils, genom att köpa fler noggrant utvalda egendomar, byggt upp den största domänen i Côte d'Or. Idag består den av 130 hektar, av vilka 12 är klassade som Grand Cru och 74 som Premier Cru.
Bouchard Père et Fils erbjuder ett rikt utbud av prestigefyllda ursprung såsom Montrachet, Corton-Charlemagne, Beaune Grèves Vignes de l'Enfant Jésus, Bonnes-Mares, Meursault Perrières och många fler, namn som alla andas historia.
Genom att kombinera tradition och nytänkande arbetar Bouchard Père et Fils hårt för att frambringa de enskilda egenskaperna från varje enskilt vingårdsläge och årgång i samtliga sina viner. Denna strävan resulterar i fantastiska viner med egna personligheter och charm. 2005 byggde de ett helt nytt vineri, vilket ytterligare har höjt kvaliteten på deras viner. I vineriet flyttas vinerna enbart med hjälp av gravitation, för att undvika att pumpa runt vinet vilket påverkar vinet negativt. De använder heller ingen battonage på sina viner, för att ytterligare bevara fräschören i vinerna.
Över hela världen, bjuds dessa viner vid speciella tillfällen och för att inspirera till kulinariska höjder, till glädje för alla vinälskare.