Sverige

Ängöl

Sverige

Ängöl grundades år 2010 av kalmariten Johan Håkansson som varit hembryggare sedan år 1993. Det var med brinnande intresse och passion han kastade sig in i den spännande ölbranschen, dessa egenskaper summerar bra vad som driver bryggeriet.

År 1910 startade Nils Gustav Blomqvist sitt Tunnbinderi på Ängö i Kalmar. Verksamheten varade i nästan 60 år innan hans son Albert band den allra sista tunnan år 1968. Hundra år senare flyttade ett annat hantverk in i lokalen och fyllde den med arom under de kommande sex åren. Våren 2016 lämnade de Blomqvists äldre lokal för expansion.

Bryggeriet består av drivna individer med en brinnande passion att främja svenskt öl. Det är både ett hårt och konstant arbete, men en börda de delar med över 30 andra mindre aktörer som de samarbetar med på olika sätt. Genom Sveriges Oberoende Småbryggerier står de enade i detta syfte.

Deras öl är resultatet av både passion och omtanke, strävan är att alltid brygga öl av bästa kvalitet. Här snålas det inte med råvaror utan de brygger premiumöl så som det ska smaka, vilket även det är ett sätt att främja svenskt öl. De älskar att experimentera och det smäller alltid till med nya produkter och händelser.

Andra producenter från samma land:

Produkter från Ängöl

Inga drycker tillgängliga.