Italien

Querciabella

Italien / Toskana

Querciabella producerar förstklassiga viner från Chianti och Maremma med växtbaserade, biodynamiska metoder. I första rummet kommer den kvalitet och tidlösa elegans som gör att vinerna Querciabella Chianti Classico, Camartina, Turpino, Batàr och Mongrana uppskattas av vinälskare världen över.

Querciabella grundades 1974 av Giuseppe Castiglioni, en stor vinentusiast och vinsamlare. Han valde en idealisk plats högt upp i bergen, öster om Greve i Chianti som odlingsplats. Här växer många vackra ekträd, därav namnet Querciabella som betyder "vacker ek". Idag odlar man 74 hektar i Chianti Classico och 32 hektar i Maremma.

Idag har sonen Sebastiano Cossia Castiglioni tagit över driften av företaget. I och med att Sebastiano är vegan har vineriets inriktning också kommit att bli helt fri från animaliska processhjälpmedel. Hos Querciabella är det självklart att producera vin som på bästa möjliga sätt uttrycker sin odlingsplats, kombinerat med respekt och hänsyn till djur och natur. För att nå nya insikter om platsen man verkar på, mikrovinifieras flertalet vingårdslägen varje år.

Vinerna från Querciabella är veganvänliga.

Produkter från Querciabella

Inga drycker tillgängliga.